massages
 
       

 

Shiatsu

Het is een traditionele Japanse massagetechniek waarbij de therapeut gebruik maakt van aangehouden loodrechte druk (hoofdzakelijk met de duimen) op meridianen (wegen van vitale energie) en op acupunctuurpunten door middel van stimulatie- en sedatietechnieken. De techniek bestaat ook uit rotaties en stretchings van ledematen, gewrichten en meridianen.
Shiatsu wordt gegeven op een futon (een zachte mat) op de grond en de cliënt of patiënt kan gewoon loszittende kledij dragen.>>

Seiki

Seiki-soho is een vorm van energetische communicatie via zachte aanrakingstechnieken. Het is een Japanse methode om de energie van een individu op een respectvolle wijze te leren aanvoelen, in balans te brengen, gevoeligheid te ontwikkelen en de grootst mogelijke ontspanning te creëren zodanig dat spontane, natuurlijke genezingsprocessen op gang komen. Verdrongen ervaringen, emoties en gedachten komen aan de oppervlakte en kunnen geëlimineerd worden.

Wat kunnen shiatsu en seiki-soho voor je doen?
· stress en spanning doen verdwijnen.
· het zenuwstelsel ontspannen.
· emotionele en psychologische condities stabiliseren.
· de vitaliteit verbeteren (bestrijden van vermoeidheid, uitputting en voorjaarsmoeheid).
· maag- en darmproblemen verlichten.
· rugklachten zoals onderrugpijnen, nek- en schouderproblemen (whiplash) verminderen.
· hoofdpijn en andere pijnen (ontstekingen) verhelpen.
· de bewustwording en zelfkennis verhogen.
· angsten verminderen en levenskracht voeden.

 

Ademhalingstechnieken

Via impulsen de ademhaling verdiepen en verstevigen, teneinde energetische doorstroming te doen toenemen, zodat in het lichaam een comfortabele ontspanning gecreëerd wordt.

 

Koreaanse massage

Via Koreaanse massage uitnodigen tot diepe ontspanning en ontlading alsof je bevrijd wordt uit een (te?) nauw kledingsstuk. Elk gewricht uitnodigen tot beweging om spanning los te laten vanuit aanraking, vibraties en zachte schommeltechnieken zodat energieblokkades loskomen. Dit gebeurt allemaal zonder een bewuste deelname van de te behandelende persoon. Ook hier kan de cliënt of patiënt gewoon loszittende kledij dragen.

 

Voetmassage

Deze ontspannende massage zorgt voor een betere doorbloeding en een betere werking van het lymfatisch systeem.>>

Massage met etherische oliën

Een massagebeurt met etherische oliën is een zaligheid.Het is een Californische massage waarbij zachte en diepere effleurages worden afgewisseld met kneed- en petrissagetechnieken.
De etherische oliën worden via de huid en via de longen snel in het lichaam opgenomen en oefenen zo hun geneeskrachtige werking uit. Er wordt gebruik gemaakt van Biover basisoliën zoals avocado-olie, zoete amandelolie of tarwekiemolie.
Aan deze
basisolie wordt 3 à 5% etherische olie toegevoegd.

De cliënt kiest tussen volgende mogelijkheden:
· huidverzorgend en om te genieten: lavendel, ylang-ylang, geranium, roos
· rustgevend, slaapbevorderend: lavendel, roomse kamille, geranium
· luchtwegen: eucalyptus radiata, grove den
· pijnlijke spieren en gewrichten: jeneverbes* , rozemarijn* , wintergreen, marjolein
· opwekkend (algemeen stimulerend tonicum bij oververmoeidheid) : rozemarijn *, grove den
· krampstillend: wintergreen, roomse kamille
· immuniteitsverhogend: tea-tree
· bij lage bloeddruk: grove den
· bij hoge bloeddruk: lavendel, Ylang-ylang
· reumaklachten: lavendel, grove den

*niet voor zwangere vrouwen

Stoelmassage

Stoelmassage maakt massage meer toegankelijk voor het grote publiek en is voor de professionele masseur een uitbreiding van zijn of haar activiteiten naar de bestaande klantenkring.

Sinds het ontstaan van de stoelmassage in 1983 hebben duizenden practitioners stoelmassage geïntroduceerd bij bedrijven, conventies, congressen, health clubs, winkelcentra, kapsalons, beautyfarms, sportscholen, vliegvelden en tal van andere locaties.

Gebaseerd op 1300 jaar van Japanse massage traditie, hebben de diversiteit en de effectiviteit van de TouchPro® stoelmassage er mede voor gezorgd dat het de meest gebruikte vorm van stoelmassagetechniek is in de wereld.

Het is het snelst groeiende segment in de totale massagemarkt.

 


 
   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

Free search engine submission and placement services!